Soğuk zincir lojistiği çözümleri sunan Portekizli firma için DACH ülkelerinde distribütör araması

2021 yılında, soğuk zincir lojistiğine çözümler sunan Portekizli müşterimiz için Almanca konuşan ülkelerde (DACH) potansiyel iş ortakları (müşteri, satıcı, satış ortağı ) aradık. Bu makale, pazar hakkındaki izlenimlerimizi ve müşterimizin profili hakkında bilgileri içerir.

Bütün dünyada olduğu gibi DACH ülkelerindeki soğuk zincir lojistik pazarının büyüdüğü söylenebilir. Piyasada deneyimli firmaların kendilerini güncellediği, dijital sistemlere uyum sağladığı görülmektedir. Bunun yanı sıra ısıya duyarlı ürünlerin lojistiğinde süreçlerin halen gelişmeye açık olduğu bir gerçektir. Bu pazar durumu nedeniyle Portekizli RØZ gibi teknik çözüm sağlayıcıları için ilgi çekici olmaya devam edecektir.

Almanca konuşan ülkelerde soğuk zincir lojistik pazarının izlenimi

Soğuk zincir lojistiği sektörü, nüfus artışı ve sıcaklık kontrollü depolarda depolanan ve üretim alanlarından depolara, perakendecilere ve e-ticaret yoluyla doğrudan müşterilere gönderilen gıda, ilaç ve diğer ürünlere yönelik artan tüketici harcamaları nedeniyle büyüyor.

Pazardaki deneyimli  şirketler; ekonomik ölçekler, uzun vadeli müşteri ilişkileri, karmaşık mevzuat uyumluluğu ve özel dijital operasyonları gibi ek avantajlara sahiptir. Sektör, geleneksel depolamaya kıyasla yüksek maliyetler içermektedir.

Soğuk hava depoları; gıda üreticileri, distribütörler ve perakendecilerin yanı sıra daha küçük aile işletmeleri de dahil olmak üzere büyük “mavi çip” (“blue-chip”) müşterilere hizmet vermektedir. Soğuk hava deposu pazarındaki bir diğer önemli faktör ise, geliştirilmekte olan biyolojik ilaç hattının sıcaklığa daha duyarlı hale gelmesiyle birlikte ilaç sektöründeki büyümedir. Bu da ilaçların donmuş sıcaklıklarda depolanmasına yönelik gereksinimin artmasına neden olur. Pazarın 2026 yılına kadar %18,31 büyümesi bekleniyor.

Avrupa’nın merkezinde yer alan DACH bölgesi, dünya standartlarında altyapı ve son teknoloji lojistik hizmetleri sunan kıtanın en büyük ekonomisi ve en önemli lojistik merkezidir.

Zamanla sıcaklığa duyarlı nakliye modelleri çok karmaşık hale geldi. Bu, paydaşların artması, sıcaklık kontrolüne yönelik talepte daha fazla ürün ve yeni düzenlemeler gibi çeşitli faktörlerin bir sonucudur. Soğuk zincirin karmaşıklığı arttıkça, katılan herkesin çözümleri mümkün olduğunca tutarlı ve basit hale getirmesi daha önemli hale geliyor.

Bu şirketi pazarda farklı kılan nedir?

RØZ, ısıya duyarlı ürünlerin lojistiğinde küresel yenilikçi çözümler sunan Portekiz menşeeli bir şirketidir. Şirket, özellikle, gıda, sağlık ve ilaç sektörlerindeki lojistik süreçlerinde, çabuk bozulan ürünleri için çözümler konusunda 20 yıldan fazla deneyime sahiptir. Müşteri ihtiyaçlarına göre yeni ürün tasarımı, üretim ve montajı garanti eder.

RØZ ‘un termal çözümlerin farklı yönlerini ve bileşenlerini analiz etmek ve test etmek için Ar-Ge yapan kapsamlı bir laboratuvarları vardır. Bu, RØZ ekibinin dünya genelindeki müşterilerinin, kendi sektörlerindeki koşullara yeni çözümler geliştirmesine olanak sağlar.  Şirket, tasarlanan çözümlerin en iyi kalitede üretilmesi ve en uygun fiyatı sağlamak etmek için çeşitli ülkelerdeki üreticilerle çalışır.

RØZ Portekiz yerel pazarda lider konumdadır, Latin Amerika’da güçlü bir konuma sahiptir ve artık Avrupa’da büyümeyi hedeflemektedir. Önümüzdeki yıllarda, İsviçre ve Almanya’daki yüksek motivasyona sahip ortaklar ile anlaşarak diğer Avrupa ülkeleri, Kuzey Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da daha da gelişmeyi hedeflemektedir.

RØZ’un uluslararası satış partnerleri benzersiz “E-KOOL©” teknolojisine erişebilir ve bunu kendi yerel pazarlarına taşıyabilirler. Satış partnerleri, RØZ’ un Big Pharma ve Gıda Perakendeciliğindeki mevcut büyük bağlantılarını ve referans örneklerini kullanabilirler.

Click here for English

Ürünlerinizi DACH ülkelerinde satmak için CuB Consultans ile iletişime geçin.